Skaper allroundere med spesialisering

Lærlinger hos Mongstad Industrier får tilført kompetanse både i bredden og dybden. Foruten at man lærer et fag i praksis, får man både lønn, spennende arbeidsoppgaver, godt arbeidsmiljø og tett oppfølging med på kjøpet.

Som lærebedrift er Mongstad Industrier en veteran i klassen, og selskapet har siden 1980-tallet overført kunnskap til lærevillige elever som liker å lage løsninger i stål. Nå er bedriften, som tidligere het Caverion, på jakt etter nye dyktige lærlinger som ønsker å ta fagbrev innen platearbeid, sveis og industrirørlegging.

HR-ansvarlig Hilde Sandnes og Daglig leder Leif Ståle Vabø er på jakt etter dyktige lærlinger.

HR-ansvarlig Hilde Sandnes og Daglig leder Leif Ståle Vabø er på jakt etter dyktige lærlinger.

- Et fagbrev er jo et jo helt håndfast bevis - et papirer på at man faktisk kan noe. Det kan aldri bli feil, mener HR-ansvarlig Hilde Sandnes.

Hun forteller at selskapet alltid er på utkikk etter talenter med stå-på-vilje. Mongstad Industrier er nemlig opptatt av at lærlingene skal lære faget full ut, og de gjør alltid sitt ytterste for å lage et så bra opplegg som mulig for lærlingene.

God variasjon skaper trivsel

Variasjon og lagarbeid er to stikkord som preger nesten alt selskapet holder på med.

- I og med at vi stort sett lager spesialtilpassede løsninger, er det nye utfordringer og oppgaver som skal løses hver dag. Det krever at vi har fleksible arbeidere som kan håndtere både platearbeid, sveising og rørlegging. Vi jobber derfor i team der alle deltar i de ulike prosessene i tilvirkningen. På det viset får alle kjennskap til oppgavene og kunnskap om hvordan disse løses på en best mulig måte, forteller HR-lederen.

Gode tilbakemeldinger

Mongstad får gode tilbakemeldinger fra sine lærlinger. Og variasjon er nettopp det mange trekker fram som stort pluss ved lærlingordning hos Mongstad Industrier.

- Det er bra med varierte arbeidsoppgaver, og det er det mye av her. Dessuten er miljøet blant kollegene bra, og vi får tett oppfølging hele veien. Kommunikasjon mellom ledelsen og lærling er også god, mener Anders Sævrås, som er sveiselærling på andre året.

Han får støtte av Robert Brekke Sæle og Lars-Kristian Bakke Sætre, som er henholdsvis platearbeider-lærling og TAF-elev ved Mongstad Industrier.

“Vi får god veiledning og de er rause med å dele av sin kunnskap.”

— ROBERT BREKKE SÆLE OG LARS-KRISTIAN BAKKE SÆTRE

- Det er en fin miks av unge og mer erfarne medarbeidere. Vi får god veiledning og de er rause med å dele av sin kunnskap. Dessuten får vi jobbe både ute og inne. Veldig bra miljø også, og samarbeidet mellom de ansatte fungerer godt, sier de to.

Tar ansvar

Prognosene forteller at Norge vil komme til å trenge flere fagarbeidere i fremtiden, og for å dekke behovene må bedriftene vise sitt samfunnsansvar.

- Dette er jo en veldig fin måte for oss å sikre rekruttering til faget på. Lærlingene kjenner til alle interne regler, rutiner og normer fra første dag, og bedriften får overført egen kompetanse og yrkesstolthet til dem som skal føre yrket videre, sier Sandnes, som understreker at Mongstad Industrier gjennom å være lærebedrift også styrker egen arbeidskraft.

Alle medarbeidere får opplæring i arbeidsoppgavene de skal utføre. I mange tilfeller krever dessuten kunder at man har sertifisert opplæring.

- Fordi vi jobber tett sammen og har mange varierte oppgaver kan vi gi lærlingene våre en rekke sertifiseringer, deriblant truck, kran, lift, trykktesting, boltetrekker og sveisesertifikater.

Tett oppfølging

Mongstad Industrier er medlemsbedrift hos Opplæringskontoret for Nordhordland, som deltar på oppfølgings- og evalueringsmøter med lærlingen hvert halvår i læretiden. Alle lærlinger får personlig oppfølging fra en egen fagansvarlig og flere instruktører.

Forrige
Forrige

Mongstad Industrier ISO 3834 - 2 sertifisert

Neste
Neste

En sammensveiset gjeng