En sammensveiset gjeng

Sveiserne hos Mongstad Industrier (MI) har sjelden to like arbeidsdager. Varierte og spennende oppgaver kombinert med et godt arbeidsmiljø og rikelig rom for faglig utvikling er noen av fordelene sveiserne Tonje og Adam setter høyt hos sin arbeidsgiver. Nå kan du bli deres nye kollega.

Spisetiden er akkurat over og latteren sitter løst i MI-kantinen i det kollegene er i ferd med å forlate lunsjbordet. Tonje Holmås Kvalheim skal snart på et oppdrag ute hos en kunde.

- Her er så å si ingen arbeidsdager like. I går var det komplisert sveising her på verkstedet, og nå skal jeg til Equinor å hjelpe dem med rørlegging, sier 21-åringen fra Lindås.

IMG_6952.JPG

Fra lærling til fast ansatt

Hun er en av ferskingene hos MI. Men Tonje var langt fra ukjent med bedriften hun fikk jobb hos sensommeren 2018. Allerede i 2015 kom Tonje til Mongstad Industrier - som lærling. To år som sveiselærling ble bygd på med et fagbrev i industrirørlegging, og deretter endte det i fast ansettelse.

- Jeg skal innrømme at jeg synes var var litt skummelt til å begynne med å være eneste jente på verkstedet. Men jeg ble tatt veldig godt i mot, og den skumle følelsen var borte lenge før lunsj, smiler Tonje.

Deler kunnskap med supre kolleger

Hun forteller at varierte arbeidsoppgaver og gode kolleger var en viktig årsak til at hun valgte å bli i bedriften etter at læretiden var over.

“Her liker faktisk alle alle. Vi er egentlig en sammensveiset gjeng som hjelper hverandre og deler kunnskap.”

— TONJE HOLMÅS KVALHEIM

- Her liker faktisk alle alle. Vi er egentlig en sammensveiset gjeng som hjelper hverandre og deler kunnskap. Her får jeg stadig vekk prøve meg på nye ting og får råd og tips fra de mer erfarne. Det er både givende og utviklende å være sveiser her, sier Tonje.

Kollega Adam Maj nikker og er tydelig hjertens enig.

Prima forhold

- Hos oss er det masse humor og smil hele veien. Det er en utpreget god tone kollegene imellom, og forholdet til ledelse er også helt supert, sier dansken som gjorde nordhordlending av seg tidlig på 2000-tallet.

Etter et par perioder borte fra MI, kom den 53-årige sveiseren fra Lolland, tilbake til bedriften i 2013. Nå er han bosatt i Knarvik. Der bor også datteren på 16 år, mens kjæresten holder hus i Bergen. Han har også en datter på 23 år som bor i Fredrikshavn i Danmark, så litt pendling blir det på ham.

Sveise- og monteringshallen til Mongstad Industrier.

Sveise- og monteringshallen til Mongstad Industrier.

Variasjon og fleksibilitet

Adam har fagbrev som platearbeider, men jobber i dag også som sveiser og rørlegger i MI.

- Jeg er vel det nærmeste du kommer en potet - kan brukes til alt - det er noe både jeg og bedriften har nytte av. Fleksibilitet kommer godt med og gjør bare arbeidshverdagen mer spennende, sier Adam.

Jobber seg tilbake i full stilling

Høsten 2016 ble Adam rammet av hjerneslag, noe som satte han ut av arbeidslivet i et helt år. De siste årene har han gradvis kommet tilbake, og akkurat nå jobber han 60 prosent på verksted. Håpet er å være tilbake for fullt etter sommerferien.

- Jeg har vært heldig med min arbeidsgiver, som har vært raus og inkluderende hele veien. Og på verkstedet har de vært flinke til å tilpasse seg og tilrettelegge for min situasjon. Det er jeg veldig takknemlig for, sier den selverklærte poteten, som hver dag gleder seg til å gå på jobben i MI - for å treffe kollegene og for å bidra og lære.

Forrige
Forrige

Skaper allroundere med spesialisering

Neste
Neste

Kampen om den beste sveisen